Trudnoća
Članak
Dodajte ovu objavu u favorite

40 tjedana trudnoće: razvoj bebe i prehrana

Vrijeme je isteklo! Ako već nije, Vaša beba će stići u sljedećih nekoliko dana. I onda ćete napokon biti majka! Pročitajte više o ovom tjednu.

2 čitanje Kol. 2, 2022

RAZVOJ BEBE

Ovo će biti najkraći stavak o razvoju bebe ikad - Vaša je beba spremna za rođenje! Nema novih pomaka, ali Vaša beba još uvijek raste dok svi vi čekate veliki događaj.

40-tjedana

VAŠE TIJELO

Ovo je posljednji „službeni“ tjedan trudnoće. Jeste li znali da je rođenje jednako pravo fizičko postignuće za bebu kao i za majku? Vaša beba igra važnu ulogu udarajući maternicu i rodni kanal, i pametno okrećući svoje tijelo tako da polako „izvije“ svoj put iz Vašeg tijela. U potezu pametnog dizajna, dvije kranijalne kosti Vaše bebe još nisu srasle tako da se mogu stisnuti tijekom rođenja. Praznine između kostiju lubanje Vaše male ljubavi će se zatvoriti tek oko 18 mjeseci nakon rođenja.

PREHRANA

Tijekom poroda, Vaš liječnik ili bolnica će Vam možda odrediti što možete jesti i piti. Neki mogu inzistirati da ne jedete ili ne pijete ništa, osim malo kockica leda. Ova preporuka temelji se uglavnom na zabrinutosti oko aspiracije sadržaja želuca u pluća ako se utvrdi da trebate opću anesteziju tijekom poroda. Ako Vaš liječnik misli da imate nizak rizik od komplikacija a gladni ste ili žedni, pitajte svog liječnika o tome koju hranu ili pića možete konzumirati.

SAVJETI

Čestitke i najbolje želje u Vašem novom životu!

Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvek imamo nešto za Vas.

Pridružite se klubu Nestlé Baby

MVP Logo
 • Iznenađenja

  IZNENAĐENJA

  Budite u toku s novostima i uživajte u iznenađenjima pripremljenima za vas.

 • KORISNI-ALATI

  KORISNI ALATI

  S pomoću naših korisnih aplikacija sve obveze obavljajte na vreme.

 • SAVJETI-STRUČNJAKA

  SAVETI STRUČNJAKA

  Na raspolaganju su vam članci i mišljenja specijalista za svaku fazu.

 • PREHRANA-BEBA

  PREHRANA BEBA

  Saznajte sve o prehrani u prvih 1000 dana života bebe.