MyFeed Personalized Content
Kalkulator roka

Kalkulator trudnoće i roka

Jedna od prvih stvari koje većina novopečenih roditelja želi znati je kada će beba biti rođena, što bi moglo biti teško reći. Naravno, standardni odgovor je 40 tjedana, ali kao i kod većine stvari povezanih s trudnoćom, ništa nije standardno. Neka vam naš kalkulator trudnoće pomogne da izračunate očekivani rođendan vaše bebe!

 

Uz kalkulator datuma poroda (koji se naziva i kalkulator trudnoće), možete saznati sljedeće važne detalje:

 • Vjerojatni datum rođenja 
 • U kojem ste tromjesečju trudnoće? 
 • U kojem ste tjednu trudnoće, odnosno koja je starost ploda 

 

Za više informacija o tjednu u kojem se nalazite, razvoju vaše bebe, promjenama na vašem tijelu - možete posjetiti naš Kalendar trudnoće po tjednu.

 

Kako se računa datum rođenja?

 

Koristite kalkulator trudnoće. Ovo je jednostavan, brz i vrlo intuitivan način da saznate okvirni datum kada se vaša beba može roditi. Važno je, međutim, da su to samo okvirni izračuni, a svaka je trudnoća drugačija te je nemoguće sa 100% sigurnošću odrediti kada će vaše dijete doći na svijet. 

U nastavku ćete pronaći opis koji će vam omogućiti da izračunate približan datum rođenja vaše bebe. Umjesto uz pomoć jednostavnog kalendara i bilježnice, odaberite naš elektronički kalkulator termina poroda - sve što trebate učiniti je unijeti datum prvog dana vaše zadnje mjesečnice u naš kalkulator trudnoće i nakon nekog vremena dobit ćete rezultat!

 

Izračunajte termin poroda svoje bebe pomoću NestleBaby kalkulatora termina

 

Saznajte približan datum rođenja vaše bebe, čak i ako ne znate točan datum začeća. Kliknite na kalendar ispod datuma početka zadnje mjesečnice, kliknite na Izračunaj i pričekajte da se pojavi rezultat kalkulatora trudnoće. 

 

Koji faktori utječu na datum rođenja?

 

Imajte na umu da postoje čimbenici koji utječu na termin poroda koji ste dobili u kalkulatoru trudnoće.

Ako imate neredovit ciklus, zatrudnite putem IVF-a ili imate višeplodnu trudnoću, vaš termin poroda može se razlikovati od onog koji dobijete putem aplikacije. Posavjetujte se sa svojim liječnikom i zajedno izradite kalendar tjedana trudnoće. 

Ako nosite blizance ili trojke, moguće je da će se porod dogoditi ranije od očekivanog termina. Ako ste stariji od 40 godina, postoji 40% veći rizik od prijevremenog poroda. Čest uzrok prijevremenog poroda je infantilna maternica, što je nerazvijena maternica koja je manja od normalne za ženu reproduktivne dobi. 

Pridržavajte se liječničkih preporuka tijekom trudnoće za povoljno zdravstveno stanje i uživanje u ovom prekrasnom razdoblju života svake žene!

Koji je bio prvi dan vaše posljednje menstruacije?

User will most likely use this feature mainly on mobile. Therefore touch events and date picker etc.
pregnancy-week-by-week
Stranica o alatima za pomoć ovisno o tjednu trudnoće

Pratite svaki tjedan trudnoće i otkrijte promjene kroz koje prolazi vaše tijelo, simptome trudnoće i kako se beba razvija.

Pridružite se klubu Nestlé Baby

MVP Logo
 • Iznenađenja

  IZNENAĐENJA

  Budite u toku s novostima i uživajte u iznenađenjima pripremljenima za vas.

 • KORISNI-ALATI

  KORISNI ALATI

  S pomoću naših korisnih aplikacija sve obveze obavljajte na vreme.

 • SAVJETI-STRUČNJAKA

  SAVETI STRUČNJAKA

  Na raspolaganju su vam članci i mišljenja specijalista za svaku fazu.

 • PREHRANA-BEBA

  PREHRANA BEBA

  Saznajte sve o prehrani u prvih 1000 dana života bebe.

Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvek imamo nešto za Vas.