MyFeed Personalized Content
Trudnoća
Članak
Dodajte ovu objavu u favorite

6 tjedana trudnoće: razvoj bebe i prehrana

Vaše bebe trenutno je jako ubrzan. Toliko uzbudljivih zbivanja na tako malom biću. Pročitajte više o ovom tjednu.

2 čitanje Trav. 10, 2024

RAZVOJ BEBE

Pogodite što? Vaša beba sada počinje razvijati kožu. I, začudo, svi njegovi drugi organi, iako još uvijek sićušni, već su na mjestu. Optički se živci razvijaju, a glava mu je sada dobro oblikovana, iako je još uvijek mnogo veća od ostatka tijela. Njegovo srce i jetra zauzimaju puno mjesta u tvojoj utrobi ovaj tjedan. Ruke i noge mu se produžuju, a mali 'rep' uskoro će nestati. U sljedećih nekoliko tjedana, njegove 'isprepletene' ruke i noge napravit će mjesta za pravilne, dobro odvojene prste. Kakav naporan tjedan!

6-tjedana

VAŠE TIJELO

Vaša je trudnoća napredovala, a beba se treba roditi za oko 33 tjedna. Mnoge žene moraju usporiti u ovo vrijeme. Neke od manje ugodnih nuspojava trudnoće mogu se početi pokazivati. One uključuju, na primjer, mučninu o kojoj se mnogo govori, probleme sa spavanjem i promjene raspoloženja. Pojavljuju se jer su hormonalne promjene u Vašem tijelu savršeno normalne.

Ipak, nemojte se previše naprezati! Trudnoća možda nije bolest, ali još uvijek postoji pritisak na Vaše tijelo. Možda će Vam Vaša svakodnevna rutina i posao omogućiti dodatnu pauzu tu ili tamo.

PREHRANA

Jod je bitan element u tragovima, a tijekom trudnoće povećavaju se zahtjevi za jodom. Nedostatak joda može imati negativne posljedice na nerođeno dijete pa je važno da zadovoljavate potrebe svog tijela i potrebe Vašeg nerođenog djeteta. Uz morske plodove i mliječne proizvode, još jedan bogati izvor joda je jodirana sol. Dakle, iako se ne zalažemo za dodavanje previše soli, možda biste trebali razmisliti o korištenju jodirane soli ako upotrebljavate sol. Provjerite sa svojim liječnikom je li jod hranjiva tvar oko koje se trebate brinut u Vašem slučaju.

SAVJETI

Pitate se možete li ili trebate li ostati fizički aktivni tijekom trudnoće? Kratak odgovor je da! 

Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvek imamo nešto za Vas.

Pridružite se klubu Nestlé Baby

MVP Logo
 • Iznenađenja

  IZNENAĐENJA

  Budite u toku s novostima i uživajte u iznenađenjima pripremljenima za vas.

 • KORISNI-ALATI

  KORISNI ALATI

  S pomoću naših korisnih aplikacija sve obveze obavljajte na vreme.

 • SAVJETI-STRUČNJAKA

  SAVETI STRUČNJAKA

  Na raspolaganju su vam članci i mišljenja specijalista za svaku fazu.

 • PREHRANA-BEBA

  PREHRANA BEBA

  Saznajte sve o prehrani u prvih 1000 dana života bebe.