MyFeed Personalized Content
Trudnoća
Članak
Dodajte ovu objavu u favorite

25 tjedana trudnoće: razvoj bebe i prehrana

Ostala su još dva tjedna drugog tromjesečja. Pripremate se za završnu etapu. Pročitajte više o ovom tjednu.

2 čitanje Svibanj 8, 2024

RAZVOJ BEBE

Do sada ste se vjerojatno već zapitali ide li Vaša beba na satove salse u Vašoj utrobi. Sa svojim bezbrojnim među-trbušnim budalaštinama i ponekad stalnim kretanjem s jedne strane svog malog skloništa na drugu, neizbježno dodiruje ili udara u zid maternice. Dodiruje ga i gura rukama i nogama, glavom ili čak leđima.  Ponekad postaje nemirna. Dajte joj do znanja da ste tamo milujući svoj trbuh.

25-tjedana

VAŠE TIJELO

Jeste li dobro spavali? Neke buduće majke su uznemirene lošim snovima u ovo vrijeme tijekom trudnoće.  Nažalost, to je sasvim prirodno, jer nas brige ili problemi prate u naš san. Samo zapamtite ovo - bajka je vjerovati da je san predosjećaj.

PREHRANA

Slušajte svoje srce. I svoje žudnje. Neke žene kažu da se ne prepuštaju žudnji za hranom jer misle da bi se beba mogla uzrujati ako pojedu curry. To nije točno! Beba ne prima taj curry kao direktan obrok. Prima samo aromatično iskustvo kroz Vašu amnionsku tekućinu. Zato samo naprijed, koristite bilje i začine u kojima uživate i znajte da možete omogućiti neka rana učenja okusa u kojima Vaša beba može uživati u mjesecima koji dolaze kada počne jesti neke čvrste namirnice.

SAVJETI

Gležnjevi su Vam natečeni? Evo nekoliko brzih savjeta za ublažavanje problema. Dva rješenja, svako potpuno suprotno drugome. Ili sjednite i podignite noge ili izađite i prošećite! Podizanje stopala pomaže smanjiti pritisak na noge i gležnjeve. A hodanje omogućuje nožnim listovima da aktiviraju protok krvi i prenesu tekućinu u druge dijelove tijela. Međutim, ako ste zabrinuti zbog oticanja ili primijetite oticanje lica i/ili ruku, odmah se obratite svom liječniku. Neki od tih simptoma mogu ukazivati na preeklampsiju, jednu vrstu visokog krvnog tlaka uobičajenog u trudnoći.
 

Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvek imamo nešto za Vas.

Pridružite se klubu Nestlé Baby

MVP Logo
 • Iznenađenja

  IZNENAĐENJA

  Budite u toku s novostima i uživajte u iznenađenjima pripremljenima za vas.

 • KORISNI-ALATI

  KORISNI ALATI

  S pomoću naših korisnih aplikacija sve obveze obavljajte na vreme.

 • SAVJETI-STRUČNJAKA

  SAVETI STRUČNJAKA

  Na raspolaganju su vam članci i mišljenja specijalista za svaku fazu.

 • PREHRANA-BEBA

  PREHRANA BEBA

  Saznajte sve o prehrani u prvih 1000 dana života bebe.