MyFeed Personalized Content
Trudnoća
Članak
Dodajte ovu objavu u favorite

26 tjedana trudnoće: razvoj bebe i prehrana

Mali trenutak razotkrivanja za posljednji tjedan drugog tromjesečja - Vaša beba će sada prvi put otvoriti oči! Pročitajte više o ovom tjednu.

2 čitanje Svibanj 8, 2024

RAZVOJ BEBE

Glava Vaše bebe je sada otprilike veličine male naranče, a ona cijela teži oko 1000 g. Njezino tijelo postaje bucmastije zahvaljujući masnoći koja se nakuplja postupno pod kožom kako bi joj dala rezerve pri rođenju. Njezina kosa i nokti su na putu i, ispod desni, njezini su budući zubi gotovo prekriveni emajlom. Štoviše, počinje stvarno reagirati na glasne zvukove. 

26-tjedana

VAŠE TIJELO

Ah, noć. Konačno ćete zaspati. Ali ne i beba koja se možda želi više kretati navečer. Kako Vaša izbočina postaje sve veća i veća, postaje sve teže pronaći ugodan položaj za spavanje. Vjerojatno više ne možete spavati na prednjoj strani. Najpogodniji položaj za ležanje sljedećih nekoliko tjedana je na boku. Stavite jastuk između koljena kako bi Vam bilo malo ugodnije i pokušajte se opustiti i spavati.

PREHRANA

Ako patite od refluksa i žgaravice noću, pokušajte malo podići glavu dodavanjem jastuka. Pokušajte da i Vaš večernji obrok bude lagan. Obratite pozornost na masti, one mogu usporiti probavu i naglasiti Vaše probavne probleme, što dovodi do nemirnog sna.  Ako Vas prelagana večera čini gladnom po noći, razmislite o dodavanju užine sat vremena prije spavanja. Tko ne bi htio večernju užinu u krevetu? Ne ustručavajte se odnijeti je u krevet na pladnju ako ste stvarno umorni noću.

SAVJETI

Koliko god osjećali da Vas trbuh zateže, toliko i Vašoj bebi postaje tijesno unutra. Sretni preokreti Vaše bebe u velikoj kupki amnionske tekućine uskoro će biti gotovi. Doduše, ako ste zabrinuti zbog smanjenog kretanja bebe, odmah se obratite svom liječniku kako biste potvrdili da je sve u redu.
 

Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvek imamo nešto za Vas.

Pridružite se klubu Nestlé Baby

MVP Logo
 • Iznenađenja

  IZNENAĐENJA

  Budite u toku s novostima i uživajte u iznenađenjima pripremljenima za vas.

 • KORISNI-ALATI

  KORISNI ALATI

  S pomoću naših korisnih aplikacija sve obveze obavljajte na vreme.

 • SAVJETI-STRUČNJAKA

  SAVETI STRUČNJAKA

  Na raspolaganju su vam članci i mišljenja specijalista za svaku fazu.

 • PREHRANA-BEBA

  PREHRANA BEBA

  Saznajte sve o prehrani u prvih 1000 dana života bebe.