MyFeed Personalized Content
1 godine
Članak
Dodajte ovu objavu u favorite

Putovanje s bebom i prvi godišnji odmor s djetetom

 Još od trudnoće planirate o tome kakav će biti Vaš život s djetetom, kako ćete mu pokazati svijet, kako ćete ga pustiti da istražuje, kako ćete ga povesti u puno avantura na kojima će steći nezaboravna iskustva. Donosimo savjete za putovanje s bebom.

4 čitanje Trav. 29, 2024

Život u zajednici samo s partnerom, nevjerojatno se mijenja nakon što se pojavi dijete, jer njegove potrebe zahtijevaju svu moguću pažnju. Čak iako možete zadržati svoje navike koje Vam donose energiju - druženje s prijateljima, izleti u prirodu - morat ćete ih malo prilagoditi novim potrebama obitelji.

 

Definirajte svoja očekivanja za putovanje s bebom

Život u 3 više nije isti kao život u 2. Pojavljuje se puno ograničenja, stoga je vrlo važno s kakvim očekivanjima idete na put.

Ako želite da prvi godišnji odmor bude odmor, opuštanje i zabava, dobro je preispitati svoja očekivanja. U prvim mjesecima djetetu ste jako potrebni, zbog čega će se cijeli program odmora vrtjeti oko njegovog rasporeda: sati buđenja, sati dojenja / prehrane, sati spavanja, promjena pelena itd. Imat ćete nekoliko opuštajućih trenutaka samo za vas i možda ćete ih htjeti iskoristiti za spavanje.

 

Odaberite lokaciju koja je prilagođena za obitelji s malom djecom

Obratite više pažnje na lokaciju i sadržaje koje nudi obiteljima s malom djecom:

 • Pozicija lokacije: bilo da se radi o odmoru na moru ili planinama,  trebat će vam soba udaljena od  jake buke. Na moru ćete sigurno cijeniti ako je lokacija na plaži, tako da ne gubite vrijeme na put do nje s obzirom da je ljetno doba i htjet ćete se što prije skloniti s jakog sunca sa svim stvarima što ste ponijeli. 
 • Hrana: Ako dijete ima više od 1 godine, sigurno ćete jako paziti na hranu. Prije svega, razgovaramo o sigurnosti hrane, a zatim, zašto ne, o načinima na koji ih je potrebno konzumirati. Restorani sa stolicom za hranjenje za djecu prikladni su za obitelji koji imaju djecu stariju 6 mjeseci. Ne zaboravimo na opremanje kuhinjem čajnikom ili grijačem za boce, mjestima s hladom itd.

 

Dječja prtljaga

Vrlo je važno da kod putovanja s bebom u njihovu prtljagu ne zaboravite staviti bitne stvari: dovoljno rezervne odjeće, pelena, šešira i kreme za sunčanje, posebne kreme i osnovnih lijekova, igračaka. Važno je da imate sa sobom lijekove / pripravke kako ne biste imali razloga za stres tijekom praznika, posebno tijekom putovanja u inozemstvo.

 

Više vremena s djetetom

Zapamtite da je svaka promjena za djecu znači novi stres, ali i za Vas. Svako iskustvo s novim predmetima i lokacijom može mu uzrokovati nelagodu, jer se maknuo od rutine i poznatih stvari. Stoga će Vašoj bebi trebati više Vašeg vremena kako bi se osjećala sigurno. Budite psihički spremni za njegova anksiozna stanja i pružite mu svu svoju podršku.

 

Zanimljive igračke

Na putovanje s bebom obavezno ponesite sa sobom dovoljno atraktivnih igračaka, pripremite neke nove kako bi ga zaokupile. Tako ćete imati i nekoliko trenutaka predaha. Bilo da putujete automobilom, avionom ili vlakom, pripremite više atraktivnih igračaka i igra.

 

Rasored za odmor nije tako loša ideja

Odredite što želite raditi na ovom godišnjem odmoru: okinuti nekoliko uspješnih slika s djetetom, imati vrijeme za igru, program za opuštanje, šetnje, večere. Ali budite spremni odustati od nekih aktivnostiako stvari ne idu baš onako kako ste planirali.

Odmor može biti zabavniji i lakši kada je veće društvo. Pokušajte isplanirati svoj godišnji odmor zajedno s drugom obitelji koja ima djecu slične dobi, a dijelite iste interese i dodatan broj ljudi Vas ne bi opterećivao. Naprotiv možete pomagati jedni drugima oko brige za djecu i olakšati si raspored. Uspješan odmor (i putovanje s bebom) je onaj u kojem se svi osjećaju dobro.

 

Zapamti

Definirajte svoja očekivanja

Život u 3 više nije isti kao život u 2. Mnogo je ograničenja, stoga je vrlo važno s kakvim očekivanjima krećete na put.

Bebina putna prtljaga

Dovoljno odjeće za presvući, pelene, krema za sunčanje i šešir, posebne kreme i osnovni lijekovi, igračke.

Program za godišnji odmor

Odredite što želite raditi na godišnjem, ali budite spremni žrtvovati neke aktivnosti, ako stvari ne idu baš onako kako ste planirali.

Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvek imamo nešto za Vas.

Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvek imamo nešto za Vas.

Pridružite se klubu Nestlé Baby

MVP Logo
 • Iznenađenja

  IZNENAĐENJA

  Budite u toku s novostima i uživajte u iznenađenjima pripremljenima za vas.

 • KORISNI-ALATI

  KORISNI ALATI

  S pomoću naših korisnih aplikacija sve obveze obavljajte na vreme.

 • SAVJETI-STRUČNJAKA

  SAVETI STRUČNJAKA

  Na raspolaganju su vam članci i mišljenja specijalista za svaku fazu.

 • PREHRANA-BEBA

  PREHRANA BEBA

  Saznajte sve o prehrani u prvih 1000 dana života bebe.