MyFeed Personalized Content

Naša obavijest o privatnosti podataka i Vi

Nestlé obavijest  o privatnosti podataka 

OPSEG OVE OBAVIJESTI

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu obavijest o privatnosti podataka (dalje u tekstu "Obavijest") kako biste razumjeli naše smjernice i procedure u vezi sa vašim osobnim podacima te kako ćemo ih tretirati. Ova obavijest se odnosi na pojedince koji komuniciraju sa Nestlé-om kao potrošači (dalje u tekstu "vi"). Ova obavijest objašnjava kako se vaši osobni podaci prikupljaju, koriste i otkrivaju od strane Nestlé Adriatic d.o.o., Avenija Većeslava Holjevca 40, 10010 Zagreb (dalje u tekstu „Nestlé“, „mi“, „nas“). Također vam govori kako možete pristupiti i ažurirati svoje osobne podatke i napraviti određene izbore kada je riječ o tome kako se koriste vaši osobni podaci.

Ova obavijest pokriva naše aktivnosti vezano za prikupljanje podataka na mreži i van mreže, uključujući osobne podatke koje prikupljamo kroz naše različite kanale, kao što su web-stranice, aplikacije, društvene mreže trećih lica, Služba za komunikaciju sa potrošačima i događaji. Imajte na umu da možemo prikupiti osobne podatke iz različitih izvora (sa web-stranica, izvan mreže). Kao dio toga, možemo kombinirati osobne podatke koje su originalno prikupile različite Nestlé (pravne) osobe ili partneri Nestléa. Pogledajte točku 9 za više informacija o tome.

Ako nam ne dostavite potrebne osobne podatke (mi ćemo vas obavijestiti kada je to slučaj, na primjer time što ćemo tu informaciju navesti jasno u našim registracijskim obrascima) možda vam nećemo moći dostaviti naše proizvode i/ili izvršiti usluge. Ova obavijest može se s vremena na vrijeme mijenjati (vidjeti točku 11).

Ova obavijest pruža važne informacije u sljedećim područjima:

1.    IZVORI OSOBNIH PODATAKA

2.    OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO O VAMA I KAKO IH PRIKUPLJAMO

3.    OSOBNI PODACI O DJECI

4.    KOLAČIĆI (COOKIES)/SLIČNE TEHNOLOGIJE, LOG FILE-ovi I WEB-PRATILICE (WEB BEACON)

5.    UPOTREBA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

6.    OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

7.    ZADRŽAVANJE OSOBNIH PODATAKA

8.    ČUVANJE I/ILI PRIJENOS VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

9.    PRISTUP VAŠIM OSOBNIM PODACIMA

10.    VAŠI IZBORI O TOME KAKO KORISTIMO I OTKRIVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

11.    PROMJENE NAŠE OBAVIJESTI

12.    VODITELJ OBRADE OSOBNIH PODATAKA I KONTAKT

 

1.    IZVORI OSOBNIH PODATAKA

Ova obavijest se odnosi na osobne podatke koje prikupljamo od vas ili o vama, putem dolje opisanih metoda (pogledajte točku 2) iz sljedećih izvora:

Nestlé web-stranice. web-stranice usmjerene ka korisnicima kojima upravlja Nestlé, uključujući web-stranice koje uređujemo pod našim domenama/URL-ovima i mini-web-stranicama koje koristimo na društvenim mrežama trećih strana kao što je Facebook (dalje u tekstu „web-stranice“).

Nestlé mobilne web-stranice/aplikacije. Mobilne web-stranice ili aplikacije koje su usmjerene na korisnike, a kojima upravlja ili ih koristi Nestlé, kao što su aplikacije za pametne telefone.

E-mail, tekst i druge elektronske poruke. Interakcije sa elektronskim komunikacijama između vas i Nestlé-a.

Nestlé CES. Komunikacije sa našim Centrom za komunikaciju sa potrošačima (dalje u tekstu "CES").

Offline formulari za registraciju. Tiskana ili digitalna registracija i slični formulari koje prikupljamo putem, na primjer, obične pošte, demo-snimaka u trgovini, natječaja i drugih promocija ili događaja.

Reklamne interakcije. Interakcije sa našim oglasima (npr. ako reagirate na neki od naših oglasa na web-stranici treće strane, možemo dobiti informacije o toj interakciji).

Podaci koje stvaramo. Tijekom naših interakcija s vama, možemo kreirati osobne podatke o vama (npr. evidenciju vaših kupovina sa naših web-stranica).

Podaci iz drugih izvora. Društvene mreže trećih lica (npr. Facebook) oglasne mreže (npr. Google), aplikacije za slanje poruka (kao što je WhatsApp), istraživanje tržišta (ukoliko se anonimno ne daju povratne informacije), agregatori podataka trećih strana, Nestlé promotivni partneri, javni izvori i podaci dobiveni prilikom akvizicije drugih kompanija.

2.    OSOBNI PODACI KOJE PRIKUPLJAMO O VAMA I KAKO IH PRIKUPLJAMO

Ovisno o tome kakvu interakciju imate sa Nestlé-om (putem interneta, van mreže, putem telefona itd.), prikupljamo razne vrste informacija od vas, kako je opisano u nastavku.

Osobne informacije za kontakt. Ovo uključuje sve informacije koje nam dostavite, koje će nam omogućiti da vas kontaktiramo, kao što su vaše ime, poštanska adresa, e-mail adresa, detalji društvene mreže ili telefonski broj.

Podaci potrebni za prijavu na korisnički račun. Sve informacije koje su potrebne da vam omoguće pristup vašem profilu. Primjeri uključuju vaš ID za prijavu/e-mail adresu, nadimak, lozinku u nepovratnom obliku i/ili sigurnosno pitanje i odgovor.
 
Demografski podaci i interesi. Sve informacije koje opisuju vaše demografske karakteristike ili ponašanje (primjer: datum rođenja, starost ili starosnu dob, spol, geografsku lokaciju, poštanski broj/zip kod, omiljene proizvode, hobije i interese i informacije o domaćinstvu ili načinu života).

Informacije sa računala/mobilnog uređaja. Bilo kakve informacije o računalnom sustavu ili drugom tehničkom uređaju koje koristite za pristup nekom od naših web-stranica ili aplikacija, kao što je adresa Internet protokola (IP) koja se koristi za povezivanje vašeg računala ili uređaja na Internet, tip operativnog sustava i tip pretraživača i verzija. Ako pristupite Nestlé-ovoj web-stranici ili aplikaciji putem mobilnog uređaja kao što je pametni telefon, prikupljene informacije će također uključivati, tamo gdje je to dopušteno, jedinstveni ID uređaja, ID oglašavanja, geografsku lokaciju i druge slične podatke mobilnog uređaja.

Web-stranice/informacije o korištenju komunikacija. Dok se krećete i komunicirate sa našim web-stranicama ili biltenima, koristimo tehnologije putem kojih prikupljamo određene informacije o vašim postupcima. Ovo uključuje informacije kao što su link-ovi koje kliknete, web-stranice ili sadržaj koje pregledate te duljina pregleda, kao i druge slične informacije i statistike o vašim interakcijama kao što su vrijeme odgovora sadržaja, preuzimanje grešaka i dužine posjeta određenim stranicama. Ove informacije se snimaju korištenjem automatiziranih tehnologija kao što su cookies i web beacon-i. Imate pravo uskratiti suglasnost za upotrebu takvih tehnologija, za dodatne detalje pogledajte točku 4.

Istraživanje tržišta i povratne informacije potrošača. Sve informacije koje dobrovoljno dijelite sa nama o vašem iskustvu korištenja naših proizvoda i usluga.

Sadržaj koji kreira potrošač. Bilo koji sadržaj koji kreirate, a zatim ga dijelite sa nama na društvenim mrežama trećih strana ili ako ga otpremite na neki od naših web-stranica ili aplikacija, uključujući i korištenje aplikacija za društvene mreže trećih strana kao što je Facebook. Primjeri uključuju fotografije, video zapise, osobne priče ili druge slične medije ili sadržaj. Gdje je to dozvoljeno, prikupljamo i objavljujemo sadržaj koji proizvodi potrošač u vezi sa različitim aktivnostima, uključujući natjecanja i druge promocije, karakteristike web-stranica, angažiranje potrošača i društveno umrežavanje trećih strana.

Informacije o društvenim mrežama treće strane. Sve informacije koje javno dijelite na društvenoj mreži treće strane ili informacije koje su dio vašeg profila na društvenoj mreži treće strane (kao što je Facebook) i koje dozvolite društvenoj mreži treće strane da dijeli sa nama. Primjeri uključuju osnovne informacije o korisničkom računu (npr. ime, e-mail adresa, spol, rođendan, grad u kojem živite, sliku profila, korisnički ID, popis prijatelja itd.) i sve dodatne informacije ili aktivnosti koje dozvoljavate da koriste društvene mreže trećih strana. Informacije o profilu trećih strana na društvenoj mreži (ili njegove dijelove) dobivamo svaki put kada preuzmete ili komunicirate sa Nestlé web aplikacijom na društvenoj mreži treće strane kao što je Facebook, svaki put kada koristite funkciju društvenih mreža koja je integrirana u okviru Nestlé web-stranice (kao što je Facebook Connect) ili svaki put kada komunicirate s nama putem društvene mreže treće strane. Da biste saznali više o tome kako Nestlé dobiva vaše informacije sa društvene mreže treće strane ili da odaberete  ne dijeliti informacije sa društvenih mreža, posjetite web-stranice odgovarajuće društvene mreže treće strane.

Pozivi ka Nestlé CES-u. Komunikacije sa Nestlé CES-om mogu se snimiti ili slušati u skladu sa važećim zakonima za lokalne operativne potrebe (npr. za potrebe poboljšanja kvalitete pružanja usluge). Biti ćete obavješteni o takvoj snimci na početku vašeg poziva u slučaju kada to traži zakon.

Osjetljivi osobni podaci. Ne pokušavamo prikupljati ili na drugi način obrađivati vaše osjetljive osobne podatke u redovnom tijeku našeg poslovanja. Kada je nužno obraditi vaše osjetljive osobne podatke iz bilo kojeg razloga, oslanjamo se na vašu prethodnu izričitu suglasnost za svaku obradu koja je dobrovoljna (npr. u svrhu marketinga). U slučaju da obradimo vaše osjetljive osobne podatke u druge svrhe, osnova za takvu obradu mogu biti: (i) otkrivanje i prevencija kriminala (uključujući sprječavanje prijevare) i (ii) postupanje u skladu sa važećim zakonom (na primjer u skladu sa našim obvezama, izvještavanjem i sl.)

3.    OSOBNI PODACI O DJECI

Ne tražimo i ne prikupljamo osobne podatke djece mlađe od 16 godina sa namjerom. Ako otkrijemo da smo nenamjerno prikupili osobne podatke djeteta mlađeg od 16 godina, odmah ćemo ukloniti osobne podatke tog djeteta iz naše evidencije. Međutim, Nestlé može direktno prikupiti osobne podatke o djeci mlađoj od 16 godina starosti od roditelja ili staratelja, uz njihovu izričitu suglasnost.

Također ne tražimo i ne prikupljamo svjesno osobne podatke djece mlađe od 18 godina u svrhu marketinške komunikacije.

4.    KOLAČIĆI/SLIČNE TEHNOLOGIJE, LOG FILE-ovi I WEB BEACON-I

Kolačići/slične tehnologije. Molimo pogledajte našu Obavijest o kolačićima („cookies“) kako biste dobili sve detaljne informacije o kolačićima koje koristimo i svrhama za koje ih koristimo.

Log file-ovi. Sakupljamo informacije u obliku log file-ova koji bilježe aktivnosti web-stranice i prikupljaju statističke podatke o vašim navikama pretraživanja. Ovi unosi se obnavljaju automatski i pomažu nam riješiti greške, poboljšati performanse i održati sigurnost naših web-stranica.
 
Web beacon. Web beacon-i (poznati i kao "web bug-ovi") su mali stringovi koda koji isporučuju grafičku sliku na web-stranici ili u e-mailu radi prijenosa podataka nazad nama. Informacije prikupljene putem web beacon-a će uključivati informacije kao što su IP adresa, kao i informacije o tome kako ste odgovorili na e-mail kampanju (npr. U koje vrijeme je otvoren e-mail, koje link-ove (veze) ste kliknuli u e-mailu itd.). Koristit ćemo web beacon -e na našim web-stranicama ili ih uključiti u elektroničku poštu koje Vam šaljemo. Koristimo informacije web beacon -a u različite svrhe, uključujući, ali ne ograničavajući se na, izvještavanje o posjetama web-stranici, jedinstveni broj posjetioca, oglašavanje, reviziju e-maila i izvještavanje i personaliziranje.

5.    UPOTREBA VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

U slijedećem tekstu možete vidjeti u koje svrhe prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke. Imajte na umu da nisu sve navedene upotrebe relevantne za svakog pojedinca.

Za što koristimo vaše osobne podatke Naši razlozi Naši 
legitimni interesi
Usluge koje pružamo potrošačima. Mi koristimo vaše osobne podatke za potrebe potrošačkih usluga, uključujući odgovor na vaša pitanja. Ovo obično zahtjeva korištenje određenih osobnih kontakt informacija i informacija u vezi sa razlogom za vaša pitanja (npr. status narudžbe, tehnički problem, pitanje vezano za proizvod/prigovor, opći upiti itd.).
 • Ispunjavanje ugovornih obveza
 • Zakonske obveze
 • Naši legitimni interesi
 • Unapređenje i razvoj novih proizvoda i usluga
 • Unapređenje efikasnosti 

Natječaji, marketing i druge promocije. Uz vašu suglasnost (gdje je potrebno), koristimo vaše osobne podatke kako bismo vam dostavili informacije o proizvodu ili uslugama (npr. marketinške komunikacije ili kampanje ili promocije). Ovo se može napraviti putem e-maila, oglasa, SMS, telefonskih poziva, aplikacija za slanje poruka i pisma u mjeri u kojoj to dopuštaju važeći zakoni. Neke od naših kampanja i promocija se pokreću na stranicama trećih strana i/ili društvenim mrežama. Ova upotreba vaših osobnih podataka je dobrovoljna, što znači da se možete usprotiviti (ili povući  vašu suglasnost) obradi vaših osobnih podataka u te svrhe. Za detaljne informacije o tome kako promijeniti svoje preferencije o marketinškoj komunikaciji, pogledajte točke 9 i 10 u nastavku. Za više informacija o našim natječajima i drugim promocijama, molimo pogledajte službena pravila ili detalje objavljene o svakom natjecanju/promociji.

 • Uz vašu suglasnost (gdje je ona potrebna)
 • Ispunjavanje ugovornih obveza
 • Naši legitimni interesi
 • Da utvrdimo koji od naših proizvoda i usluga vas može interesirati i da vas obavijestimo o njima
 • Definiranje tipova potrošača za nove proizvode ili usluge

Društvene mreže trećih strana: Koristimo vaše osobne podatke kada komunicirate sa funkcijama društvenih mreža trećih strana, kao što su funkcije "Sviđa mi se" (Like), da bismo na vas usmjerili oglase i povezali se s vama na društvenim mrežama trećih strana. Možete saznati više o tome kako ove funkcije rade, podatke o profilu koje dobivamo o vama i kako biste saznali kako da odustanete od toga pregledanjem obavijesti o privatnosti relevantnih društvenih mreža treće strane. Upotrebljavamo vaše osobne podatke kako bismo vam prilagodili i isporučili komunikaciju, uključujući putem društvenih medija, na temelju vaših interesa i vaših interakcija s našim proizvodima i uslugama. Vaši osobni podaci mogu se dijeliti s ostalim stranama, kao što su naši partneri/pružatelji usluga (npr. Facebook, Google), a u svrhu komuniciranja reklamnih poruka.

Personalizacija (van mreže i na mreži). Uz vašu suglasnost (gdje je potrebno), koristimo vaše osobne podatke (i) da analiziramo vaše želje i navike, (ii) da predvidimo vaše potrebe na osnovu naše analize vašeg profila, (iii) da poboljšamo i personaliziramo vaše iskustvo na našim web-stranicama i aplikacijama; (iv) kako bismo osigurali da je sadržaj naših web-stranica/aplikacija optimiziran za vas i za vaše računalo ili uređaj; (v) da Vam pružimo ciljano oglašavanje i sadržaj, i (vi) kako bismo vam dopustili da sudjelujete u interaktivnim funkcijama, kada odlučite  to učiniti. Na primjer, zapamtili smo vaš ID za prijavu/adresu e-maila ili nadimak, tako da se možete brzo prijaviti sljedeći put kada posjetite našu web-stranicu ili tako da možete lako povratiti artikle koje ste ranije stavili u vašu košaru za kupovinu. Na osnovi ove vrste informacija i uz Vašu suglasnost (gdje je potrebno), također Vam pokazujemo i određeni Nestlé sadržaj ili promocije koji su prilagođeni vašim interesima. Vaši osobni podaci mogu se dijeliti s ostalim stranama, kao što su naši partneri/pružatelji usluga (npr. Facebook, Google), kako bismo vam pružili personalizirano oglašavanje i sadržaj. Upotreba vaših osobnih podataka je dobrovoljna, što znači da se možete suprotstaviti obradi vaših osobnih podataka u tu svrhu. Za detaljnije informacije o tome kako da odustanete molimo pogledajte točku 10 dolje.

 • Uz vašu suglasnost (gdje je ona potrebna)
 • Naši legitimni interesi
 • Da utvrdimo koji od naših proizvoda i usluga vas može interesirati i da vas obavijestimo o njima
 • Definiranje tipova potrošača za nove proizvode ili usluge
Realizacija narudžbe. Koristimo vaše osobne podatke da obrađujemo i pošaljemo vaše narudžbe, obavijestimo vas o statusu vaših narudžbi, ispravimo adrese i provjeravamo identitet i druge aktivnosti za otkrivanje prijevara. Ovo podrazumijeva korištenje određenih osobnih podataka i informacija o plaćanju.
 • Ispunjavanje ugovornih obveza
 • Uz vašu suglasnost (gdje je ona potrebna)
 • Zakonske obveze
 • Naši legitimni interesi
 • Unapređenje i razvoj novih proizvoda i usluga
 • Unapređenje efikasnosti  
 • Zaštita naših sustava, mreža i osoblja
 • Usklađenost sa zakonskim obvezama
Druge opće namjene (npr. unutrašnje ili tržišno istraživanje, analitika, sigurnost). U skladu sa važećim zakonima, Vaše osobne podatke koristimo u druge opće poslovne ciljeve kao što su održavanje vašeg korisničkog računa, provođenje internih istraživanja ili istraživanje tržišta i mjerenje učinkovitosti reklamnih kampanja. Zadržavamo pravo, ako imate Nestlé korisničke račune, da iste svedete na jedan korisnički račun. Također koristimo vaše osobne podatke za upravljanje i rad naših komunikacijskih, IT i sigurnosnih sistema.
Pravni razlozi ili spajanje/akvizicija. U slučaju da Nestlé ili Nestlé imovina budu stečeni ili spojeni s drugom kompanijom uključujući i putem stečaja, mi ćemo podijeliti vaše osobne podatke s nekim od naših pravnih sljedbenika. Također ćemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama (i) kada to zahtjeva važeći zakon; (ii) kao odgovor na sudske postupke; (iii) u odgovoru na zahtjev od nadležne agencije za provođenje zakona; (iv) da zaštitimo svoja prava, privatnost, sigurnost ili imovinu ili javnost ili (v) da izvršimo uvjete bilo kojeg ugovora ili uvjete naše web-stranice.
 • Zakonske obveze
 • Naši legitimni interesi
 • Usklađenost sa zakonskim obvezama
 • Zaštita naše imovine i osoblja

6.    OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA TREĆIM STRANAMA

Pored Nestlé pravnih osoba spomenutih u dijelu o kontrolorima podataka i kontakata (pogledajte točku 12), Vaše osobne podatke dijelimo sa sljedećim trećim stranama:

Pružatelji usluga. Ovo su eksterne (vanjske) kompanije koje koristimo kako bi nam pomogle voditi naše poslovanje (npr. realizacija narudžbi, obrada plaćanja, otkrivanje prijevara i provjera identiteta, rad na web-stranici, istraživanje tržišta, usluge podrške, promocije, razvoj web-stranica, analiza podataka, CRC itd.). Pružatelji usluga i njihovo izabrano osoblje mogu  pristupiti i koristiti vaše osobne podatke u naše ime za određene zadatke koji su od njih zatraženi, na osnovu naših uputstava i  obavezni su da čuvaju vaše osobne podatke. Kada to zahtjeva važeći zakon, možete nabaviti popis pružatelja usluga koji obrađuju Vaše osobne podatke (pogledajte točku 12 za kontakt).

Treće strane koje koriste osobne podatke za vlastite marketinške svrhe.
Mi ne dajemo  dozvolu i ne prodajemo vaše osobne podatke trećim stranama u njihove  vlastite marketinške svrhe, osim u situacijama kada ste dali svoju suglasnost. Njihov identitet će vam biti poznat u trenutku traženja vaše suglasnosti.
Na primjer, s tvrtkom Meta Platforms Ireland Limited (“Meta”), Google Ireland Limited (“Google”) i drugim partnerima možemo podijeliti određene podatke u vezi s radnjama koje poduzimate na našim web-stranicama, kao što su vaši posjeti našim web-stranicama, vaše interakcije na našim web-stranicama, korištenje Facebook Connecta i informacije prikupljene putem kolačića ili slične tehnologije uključujući Facebook piksel. To nam omogućuje mjerenje učinkovitosti našeg oglašavanja, poboljšanje naše marketinške prakse i pomaže nam da vama i ljudima poput vas isporučimo relevantnije oglašavanje (uključujući na društvenim medijima kao što je Facebook). Mi smo zajednički kontrolor podataka s Facebookom za ovu obradu. Upravo u svrhu ove obrade, Nestlé i Meta su potpisnici ugovora: Facebook Controller Addendum koji određuje odgovornosti svake od stranaka vezano za zajedničku obradu osobnih podataka. Sukladno tom Ugovoru, trebamo vam dostaviti ovu obavijest, ali morate kontaktirati tvrtku Meta ako želite ostvariti svoja prava na zaštitu podataka. Daljnje informacije, uključujući kako vam Meta omogućuje ostvarivanje prava na zaštitu podataka, te naknadno obrađuje vaše podatke kao neovisni kontrolor podataka, možete pronaći u Meta politici podataka dostupnoj na https://www.facebook.com/about/privacy. Slične odredbe mogu se primijeniti na druge vendore npr. Google tags ili druge tehnologije. Da biste saznali više o obradi osobnih podataka od strane tvrtke Google možete pristupiti linku Google’s Privacy & Terms site.

Treće strane koje koriste osobne podatke iz zakonskih razloga ili zbog spajanja/akvizicije.
Vaše osobne podatke odajemo trećim osobama iz zakonskih razloga ili u slučaju stjecanja ili spajanja dvije kompanije (za detalje pogledajte točku 5).

7.    ZADRŽAVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Poduzimamo sve razumne korake kako bismo osigurali da se vaši osobni podaci obrađuju samo za razdoblje koje je minimalno potrebno u svrhe navedene u ovoj Obavijesti o privatnosti (točka 5 gore) ili da se zadovolje zakonski propisi. Osobni podaci koji se koriste kako bismo vam pružili personalizirano iskustvo (vidi točku 5 gore) čuvaju se unutar razdoblja dozvoljenog zakonom.

8.    ČUVANJE I/ILI PRIJENOS VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Koristimo odgovarajuće mjere (opisane ispod) kako bi vaši osobni podaci bili povjerljivi i sigurni. Međutim, imajte na umu da se ove zaštite ne odnose na informacije koje izaberete dijeliti u javnosti kao što su društvene mreže trećih strana.

Ljudi koji mogu  pristupiti vašim osobnim podacima. Vaši osobni podaci će biti obrađeni od strane našeg ovlaštenog osoblja ili agenata, ovisno od specifičnih namjena za koje su vaši osobni podatci prikupljeni (npr. naše osoblje zaduženo za pitanja potrošača imati će pristup takvoj evidenciji).

Mjere koje se poduzimaju u operativnim okruženjima. Vaše osobne podatke čuvamo u operativnim okruženjima koja koriste razumne mjere zaštite kako bi spriječile neovlašteni pristup. Pratimo razumne standarde za zaštitu osobnih podataka. Prenošenje informacija putem Interneta nažalost nije potpuno sigurno i, iako ćemo se potruditi  zaštititi vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti sigurnost podataka tokom prijenosa preko naših web-stranica/aplikacija.

Mjere koje očekujemo od vas. Važno je da i vi preuzmete ulogu u održavanju vaših osobnih podataka sigurnim. Kada se prijavljujete za online korisnički račun, obavezno odaberite lozinku koju bi bilo teško pogoditi i nikada ne otkrivajte svoju lozinku drugima. Vi ste odgovorni za čuvanje ove lozinke kao povjerljive i za svaku upotrebu vašeg korisničkog računa. Ako koristite dijeljeno ili javno računalo, nikada ne birajte opciju da se sačuva vaš ID/e-mail ili lozinka i ne zaboravite se odjaviti sa svog korisničkog računa svaki put kada završite rad na računalu. Također biste trebali koristiti sve postavke privatnosti ili kontrole koje vam pružamo na našoj web-stranici/aplikaciji.

Prijenos vaših osobnih podataka. Pohrana kao i obrada vaših osobnih podataka kao što je gore opisano mogu zahtijevati da se Vaši osobni podaci u konačnici prenose, prenose i/ili pohranjuju na odredištu izvan vaše zemlje prebivališta, osobito u druge zemlje u kojima Nestlé ima svoje podružnice. 
Također ćemo prenijeti vaše osobne podatke u zemlje izvan Europskog ekonomskog područja (npr. ostale jedinice Nestlé-a), uključujući zemlje koje imaju različite standarde zaštite podataka od onih koje se primjenjuju u EEA. Kao osnovu za prijenos vaših podataka imamo (i) standardne ugovorne klauzule za zaštitu vaših osobnih podataka odobrene od strane Europske komisije (imate pravo zatražiti od nas kopiju ovih klauzula kontaktirajući nas kao što je dolje navedeno) i/ili (ii) vaš pristanak (ako to zakon dopušta).

9.    VAŠA PRAVA

Pristup osobnim podacima. Imate pravo pristupa, pregleda i traženja fizičke ili elektronske kopije podataka o vama. Također imate pravo tražiti informacije o izvoru na osnovu kojeg smo došli do vaših osobnih podataka. 

Ova prava se mogu ostvariti slanjem e-maila info@hr.nestle.com, datasecurity@hr.nestle.com ili pismenim putem slanjem zahtjeva na adresu Avenija Većeslava Holjevca 40, 10010 Zagreb, uz dostavljanje kopije vaših nužnih podataka  (kada se to traži od nas i kada je dopušteno zakonom). Ako zahtjev podnosi treća strana u vaše ime, a vi ne dostavite dokaz da je zahtjev zakonito podnijet u vaše ime, zahtjev će biti odbijen. Primite na znanje da će sve informacije o identifikaciji koje su nam dostavljene biti obrađivane samo u skladu sa važećim zakonima.

Dodatna prava (npr. pravo na izmjenu, brisanje osobnih podataka). Kada je to predviđeno zakonom, možete (i) tražiti brisanje, prenosivost, ispravku ili reviziju vaših osobnih podataka; (ii) ograničiti upotrebu i odavanje vaših osobnih podataka i (iii) opozvati bilo koju od naših aktivnosti obrade podataka.

U skladu s primjenjivim zakonom, možete imati i sljedeća dodatna prava u vezi s korištenjem vaših relevantnih osobnih podataka:

 • pravo prigovora na temelju vaših konkretnih okolnosti za korištenje vaših relevantnih osobnih podataka od strane nas ili u naše ime; i
 • pravo prigovora na obradu Vaših relevantnih osobnih podataka od strane nas ili u naše ime, za izravne marketinške svrhe.

Imajte u vidu da u određenim okolnostima nećemo moći obrisati vaše osobne podatke bez istovremenog brisanja vašeg korisničkog računa. Možda ćemo morati  zadržati neke od vaših osobnih podataka nakon što zatražite brisanje, da bismo ispunili naše pravne ili ugovorne obaveze. Također nam može biti dozvoljeno prema važećim zakonima  zadržati neke od vaših osobnih podataka kako bismo zadovoljili naše poslovne potrebe.

Kada je dostupno, naše web-stranice imaju posebnu funkciju pomoću koje možete pregledati i urediti osobne podatke koje ste dostavili. Imajte na umu da od naših registriranih potrošača zahtijevamo da potvrde svoj identitet (npr. e-mail adresu, lozinku) prije nego što pristupe ili izmjene informacije o svom korisničkom računu ukoliko postoje nalozi potrošača u okviru naših web-stranice. Ovo pomaže u sprječavanju neovlaštenog pristupa vašem korisničkom računu. 

U slučaju da i pored naše volje da odgovorimo na vaš zahtjev niste zadovoljni našim odgovorom, imate pravo žaliti se nadležnom tijelu za zaštitu osobnih podataka (Agencija za zaštitu osobnih podataka).

Brisanje korisničkog računa sa naše stranice. Ukoliko ste na nekoj našoj stranici kreirali svoj korisnički račun isti možete obrisati na sljedeći način:

-    Brisanje korisničkog računa direktno na platformi: Ako želite izbrisati svoj korisnički račun kreiran na našoj web- stranici opciju za brisanje naloga možete pronaći umutar odjeljka „Podešavanja korisničkog računa“. Klikom na  „izbriši korisnički račun“ vaš korisnički račun će biti izbrisan. Da biste izbrisali korisnički račun na nekim stranicama će se od vas zatražiti da ponovo unesete svoju lozinku. Imajte na umu da će nakon toga vaš korisnički račun biti odmah trajno obrisan a gubitak podataka je nepovratan. 

-    Ako web lokacija ne pruža mogućnost brisanja korisničkog računa direktno na platformi: Ako želite izbrisati svoj korisnički račun kreiran na našoj stranici, kontaktirajte nas (pogledajte točku 12). Nakon što primimo vaš zahtjev,  poduzet ćemo sve mjere kako bismo izbrisali vaš . Zbog internih Nestlé procedura i tehničkih ograničenja obavještavamo vas da će brisanje vašeg korisničkog računa biti izvršeno u roku od najviše 30 dana. Imajte na umu da je brisanje vašeg korisničkog računa trajno i da je gubitak podataka nepovratan.

10.    VAŠI IZBORI O TOME KAKO KORISTIMO I OTKRIVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Trudimo se ponuditi vam izbore u vezi sa osobnim podacima koje nam dostavljate. Sljedeći mehanizmi vam pružaju kontrolu nad vašim osobnim podacima:

Kolačići i slične tehnologije. Možete upravljati vašom suglasnošću putem (i) našeg rješenja za upravljanje suglasnošću ili (ii) vašeg pretraživača kako biste odbili  kolačiće i slične tehnologije. Pogledajte točku 4 gore.

Oglašavanje, marketing i promocije. Možete dati suglasnost da koristimo vaše osobne podatke kako bismo promovirali svoje proizvode ili usluge putem označavanja polja koje se nalaze na registracijskim formularima ili odgovarajući na pitanje(a) koje su postavili naši predstavnici CES-a. Ako više ne želite  primati takvu komunikaciju, možete se naknadno  odjaviti od zaprimanja informacija u vezi sa marketingom u bilo kojem trenutku, prateći uputstva navedena u svakoj takvoj komunikaciji. Da biste se odjavili od marketinških komunikacija koje je poslao bilo koji medij, uključujući i društvene mreže trećih strana, možete se u bilo kojem trenutku odjaviti klikom na linkove dostupne u našim obavijestima, prijavljivanjem na web-stranice/aplikacije ili društvene mreže trećih strana i prilagođavanjem vaših korisničkih preferencija u profilu vašeg korisničkog računa na način da uklonite odgovarajuća polja ili pozovete naš CES. Molimo primite na znanje da čak i ukoliko se odjavite od zaprimanja marketinških komunikacija i dalje ćete zaprimati administrativne informacije od nas, kao što su na primjer narudžba ili druge potvrde transakcija, obavijesti o aktivnosti Vašeg korisničkog računa (npr. potvrda korisničkog računa, promjena lozinke itd.) kao i druge važne obavijesti nevezane za marketing.  

Personalizacija (van mreže i na mreži): kada je po zakonu to potrebno, ako želite da vam vaši osobni podaci koje koristimo pruže personalizirano iskustvo/ciljano oglašavanje i sadržaj, možete to naznačiti putem označavanja polja na formularu za registraciju ili odgovarajući na pitanja postavljena od strane naših predstavnika CES-a. Ako odlučite da više ne želite  koristiti ovu personalizaciju, možete se u bilo kojem trenutku odjaviti tako što ćete se prijaviti na web-stranice/aplikacije i prilagoditi svoje korisničke preferencije u profilu vašeg korisničkog računa na način da uklonite odgovarajuća polja ili pozovete naš CES.

Ciljano oglašavanje. Surađujemo sa oglasnim mrežama i drugim davaocima oglasnih usluga (dalje u tekstu "Oglašivačima") koji oglašavaju u naše ime i ime drugih nepovezanih kompanija na Internetu. Neke od tih reklama su prilagođene vašim interesima na osnovu informacija koje su prikupljene na našim stranicama ili na nepovezanim web-stranicama tokom vremena. Možete posjetiti stranicu www.aboutads.info/choices da biste saznali više o ovakvim vrstama oglašavanja, kao i o tome kako odustati od vrste oglašavanja zasnovane na interesima kompanija koje sudjeluju u samoregulativnom programu Digitalni reklamni savez ("DAA"). Pored toga, možete isključiti ovu vrstu oglašavanja u mobilnim aplikacijama od kompanija koje učestvuju u aplikaciji DAA AppChoices tako što ćete preuzeti aplikaciju iz iOS ili Android trgovine aplikacija. Također možete zaustaviti prikupljanje preciznih podataka o lokaciji sa mobilnog uređaja tako što ćete pristupiti postavkama usluge lokacije.

11.     PROMJENE OVE OBAVIJESTI

U slučaju promjene način na koji rukujemo vašim osobnim podacima, ažurirat ćemo ovu Obavijest. Zadržavamo pravo izvršiti izmjene u našim praksama i ovoj obavijesti u bilo koje vrijeme te vas molimo da često provjeravate ima li ažuriranja ili izmjena u našoj obavijesti.

12.     VODITELJ OBRADE OSOBNIH PODATAKA I KONTAKT

Molimo vas da nas kontaktirate na sljedeće kontakte, kako biste postavljali pitanja ili komentirali ovu Obavijest i naše postupke u vezi sa obradom vaših osobnih podataka: info@hr.nestle.com, ili nam pišete nam na adresu: Avenija Većeslava Holjevca 40, 10010 Zagreb ili nazovete naš CES na 0800 600 604
Također možete kontaktirati naš kontakt za zaštitu podataka putem e-pošte na: datasecurity@hr.nestle.com

Istražit ćemo svaku vašu žalbu uključujući i žalbu da smo prekršili vaša prava prema važećim zakonima o zaštiti osobnih podataka.

Voditelj obrade osobnih podataka  Odgovorni za
Nestlé Adriatic d.o.o., Avenija Većeslava Holjevca 40, 10010 Zagreb Sve aktivnosti
Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvek imamo nešto za Vas.