MyFeed Personalized Content
Najčešće postavljena pitanja o COVID-19

Najčešće postavljena pitanja o COVID-19

Najvažnija stvar koju možemo napraviti kao zajednica, kako bismo zaštitili naše obitelji, je ograničiti širenje COVID-19 virusa. Pročitajte tekst i pronađite sve odgovore.

Mike Possner; MD - Nestlé Infant Nutrition

Najčešće postavljena pitanja o COVID-19

Medicinski direktor Nestlé Nutrition – Zona Europa, Bliski Istok i Sjeverna Afrika (EMENA)

Kao medicinski direktor Nestlé Infant Nutrition, ali i kao otac, a uskoro i djed, prije tri dana sam primio sretnu vijest da moja najstarija kćer očekuje prinovu, moje prvo unuče. Počeo sam tražiti savjete kako roditelji mogu zaštiti sebe i svoju djecu za vrijeme trajanja bolesti COVID-19, naročito u trudnoći i za vrijeme hranjenja svojega novorođenčeta.

Kao roditelj i medicinski djelatnik, znam da su trudnoća i prvi dani s Vašim djetetom predivni, ali je za mnoge obitelji to u isto vrijeme i period strepnje. Normalno, mnogi roditelji se osjećaju prilično zbunjeno i zabrinuto zbog trenutne pandemije COVID–19 i žele dati sve od sebe kako bi zaštitili svoje obitelji.

Osobno sam želio savjetovati kćer kako bih ju ohrabrio u ovom periodu, a ujedno sam osjećao da će i druge obitelji imati iste brige. Najvažnija stvar koju kao zajednica možemo napraviti u zaštiti naših obitelji je da ograničimo rizik širenja infekcije tako što ćemo osvijestiti naše svakodnevno ponašanje i kretanje, kao i način interakcije s drugima. To podrazumijeva higijenu ruku i dišnih puteva, i nažalost, koliko se god to nama činilo teško, ograničenje kontakta s drugima, kao i držanje socijalne distance te izbjegavanje nepotrebnih putovanja. Radi toga, zajedno sa stručnim timom, pokušao sam odgovoriti na najčešća pitanja koja svi moramo imati na umu kako bismo sačuvali nas i naše mališane tijekom zabrinjavajućeg vremena, primjenjujući najnovije preporuke SZO-a i UNICEF-a.

Imajte na umu da je ovo novi virus, koji ne razumijemo u potpunosti te se za sve relevantne savjete i informacije uvijek obratite zdravstvenim stručnjacima ukoliko se Vi ili član Vaše obitelji ne osjećate dobro.

Vama i Vašoj obitelji želim zdravlje i sve najbolje u ovom izazovnom vremenu.

Mike Possner i Vaš Nestlé tim.

COVID-19 preporuke

 

Donosimo nekoliko savjeta kako zaštititi zdravlje svoje obitelji

COVID-19 preporuke
Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvek imamo nešto za Vas.