Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Podijelite ovaj Topic Page
X

Najčešće postavljena pitanja o COVID-19

Najvažnija stvar koju možemo napraviti kao zajednica, kako bismo zaštitili naše obitelji, je ograničiti širenje COVID-19 virusa. Pročitajte tekst i pronađite sve odgovore.

Mike Possner; MD - Nestlé Infant Nutrition

doktor meri pritisak trudnici

Medicinski direktor Nestlé Nutrition – Zona Europa, Bliski Istok i Sjeverna Afrika (EMENA)

Kao medicinski direktor Nestlé Infant Nutrition, ali i kao otac, a uskoro i djed, prije tri dana sam primio sretnu vijest da moja najstarija kćer očekuje prinovu, moje prvo unuče. Počeo sam tražiti savjete kako roditelji mogu zaštiti sebe i svoju djecu za vrijeme trajanja bolesti COVID-19, naročito u trudnoći i za vrijeme hranjenja svojega novorođenčeta.

 

Kao roditelj i medicinski djelatnik, znam da su trudnoća i prvi dani s Vašim djetetom predivni, ali je za mnoge obitelji to u isto vrijeme i period strepnje. Normalno, mnogi roditelji se osjećaju prilično zbunjeno i zabrinuto zbog trenutne pandemije COVID–19 i žele dati sve od sebe kako bi zaštitili svoje obitelji.

 

Osobno sam želio savjetovati kćer kako bih ju ohrabrio u ovom periodu, a ujedno sam osjećao da će i druge obitelji imati iste brige. Najvažnija stvar koju kao zajednica možemo napraviti u zaštiti naših obitelji je da ograničimo rizik širenja infekcije tako što ćemo osvijestiti naše svakodnevno ponašanje i kretanje, kao i način interakcije s drugima. To podrazumijeva higijenu ruku i dišnih puteva, i nažalost, koliko se god to nama činilo teško, ograničenje kontakta s drugima, kao i držanje socijalne distance te izbjegavanje nepotrebnih putovanja. Radi toga, zajedno sa stručnim timom, pokušao sam odgovoriti na najčešća pitanja koja svi moramo imati na umu kako bismo sačuvali nas i naše mališane tijekom zabrinjavajućeg vremena, primjenjujući najnovije preporuke SZO-a i UNICEF-a.

 

Imajte na umu da je ovo novi virus, koji ne razumijemo u potpunosti te se za sve relevantne savjete i informacije uvijek obratite zdravstvenim stručnjacima ukoliko se Vi ili član Vaše obitelji ne osjećate dobro.

 

Vama i Vašoj obitelji želim zdravlje i sve najbolje u ovom izazovnom vremenu.

 

Mike Possner i Vaš Nestlé tim.

 

Vaša najčešća pitanja

COVID-19 preporuke

beba spava na majci

Donosimo nekoliko savjeta kako zaštititi zdravlje svoje obitelji

 

Pretražite

Still haven't found
what you are looking for?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvijek imamo nešto za Vas.