NESTLÉ OBAVEŠTENJE O KOLAČIĆIMA

Ovo Obaveštenje o kolačićima važi za sve Nestlé veb-sajtove i mobilne aplikacije (“Nestlé sajtovi”). 

1. Šta su kolačići?

Kolačići su tekstualne datoteke, koje se šalju Vašem kompjuteru sa veb-sajtova koje posećujete. Kolačići se zatim, prilikom svake naredne posete, šalju nazad na veb-sajt sa koga su potekli ili na drugi veb-sajt koji prepoznaje te kolačiće. Oni se koriste da bi veb-sajt uopšte radio ili da bi radio efikasnije, kao i da bi obezbedio informacije vlasnicima veb-sajta.

Koristimo termin "kolačići" u čitavom ovom Obaveštenju da bismo pokrili i sve slične tehnologije, kao što su veb svetionici SDK, datoteke evidencija, oznake piksela.

2. Koje se vrste kolačića koriste na Nestlé sajtovima? 

Možete da vidite koji se kolačići koriste na ovom veb-sajtu klikom na link “Podešavanja kolačića” u donjem levom uglu veb-sajta.

Na Nestlé sajtovima koristimo sledeće vrste kolačića: 

Kategorije kolačića

a)    Isključivo neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni da bi internet stranica funkcionisala i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na Vaše radnje koje predstavljaju zahtev za usluge, kao što je podešavanje Vaših postavki privatnosti, prijavljivanje ili popunjavanje obrazaca.

b)    Kolačići funkcionalnosti

Ovi kolačići omogućavaju internet stranici da pruži poboljšanu funkcionalnost i personalizaciju. Možemo ih postaviti mi ili treća lica-pružaoci usluga. Kolačići funkcionalnosti omogućavaju da ostanu zapamćena Vaša podešavanja kada se krećete po internet stranici i koristite naše funkcije, kao što su registracija, prijavljivanje, jezik, lokacija i omiljeni proizvodi. Ako onemogućite ove kolačiće, određeni delovi internet stranice neće funkcionisati ispravno za Vas. Kada pretražujete naše sajtove, ovi kolačići će zapamtiti vaša podešavanja (poput vašeg jezika ili lokacije) i druge informacije koje odlučite da nam pružite, tako da možemo da Vam pomognemo, da prilagodimo Vaše iskustvo i učinimo ga relevantnijim i ličnim za Vas. 

c)    Kolačići performansi

Ovi kolačići nam omogućavaju da brojimo posete i izvore saobraćaja kako bismo mogli da merimo i poboljšamo performanse naše stranice. Oni nam pomažu da merimo i analiziramo kako koristite naše internet stranice, aplikacije i mobilne platforme, da bismo znali koje su stranice najpopularnije, a koje najmanje popularne i da vidimo kako se posetioci kreću po stranici, da bismo poboljšali njenu funkcionalnost i Vaše iskustvo.

d)    Kolačići za reklamiranje ili ciljano oglašavanje

Ovi kolačići se koriste za isporučivanje reklamnih oglasa koji su relevantni za Vas. Oni takođe ograničavaju broj prikaza određenog oglasa i pomažu nam u merenju delotvornosti naših marketinških kampanja. Informacije koje dobijamo preko ovih kolačića takođe možemo upotrebiti prilikom reklamiranja za koje ste možda zainteresovani na osnovu Vašeg ranijeg onlajn ponašanja. Te informacije možemo podeliti sa drugim stranama, uključujući naše partnere.

e) e)    Kolačići društvenih medija

Ovi kolačići se koriste kada na Nestlé internet stranici izaberete opciju za deljenje tih informacija na društvenim mrežama, kako bi Vam omogućili da delite sadržaj sa svojim prijateljima i zajednicom, npr. korišćenjem dugmeta za deljenje na društvenim mrežama na Nestlé stranici. Društvene mreže će evidentirati da ste to uradili. Te informacije mogu biti povezane sa linkom sa aktivnostima ciljnog oglašavanja/reklamiranja.

 

3. Upravljanje Vašim preferencijama preko kolačića

Možete proveriti i promeniti Vaša podešavanja kolačića za ovu web lokaciju  u svakom trenutku klikom na link “Podešavanja kolačića” u donjem levom uglu veb-sajta.

Ne morate da dozvolite kolačićima da koriste ili da se kreću kroz mnoge delove Nestlé stranica, iako možda nećete imati pristup svim funkcijama na Nestlé stranicama ako ne prihvatite kolačiće. Trebalo bi da se uverite da podešavanja Vašeg uređaja odražavaju Vaše preferencije preko kolačića. Takođe možete da podesite svoj pretraživač da Vas upozori pre nego što prihvati kolačiće ili  možete da ga podesite da ih odbije.

4. Ažuriranje obaveštenja

Zadržavamo pravo da vršimo promene i korekcije ovog Obaveštenja. Molimo da za više novih dodatnih informacija s vremena na vreme pogledate ovu stranicu. Mi ćemo obnoviti sadržaje na Nestlé internet stranicama i, po potrebi Vas obavestiti o svim promenama preko e-pošte.

5. Politika čuvanja privatnosti

Za više informacija o tome kako koristimo Vaše podatke (uključujući bliže podatke o kontrolorima), molimo pogledajte Obaveštenje o privatnosti.

Ovo Obaveštenje o kolačićima je poslednji put ažurirano u oktobru 2024. godine.

Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvijek imamo nešto za Vas.