Najčešće postavljena pitanja o COVID-19

Najčešće postavljena pitanja o COVID-19

Najvažnija stvar koju možemo da uradimo kao zajednica, kako bismo zaštitili naše porodice, jeste da ograničimo širenje COVID-19 virusa. Pročitajte tekst i pronađite sve odgovore.

Mike Possner; MD - Nestlé Infant Nutrition

Najčešće postavljena pitanja o COVID-19

Medicinski direktor zone EMENA – Zona Evropa, Bliski Istok i Severna Afrika

Kao Nestlé Infant Nutrition medicinski direktor, ali i kao otac, uskoro i deda, pre tri dana sam primio srećnu vest da moja najstarija ćerka očekuje prinovu, naše prvo unuče, i počeo sam da tražim savete kako roditelji mogu da zaštite sebe i svoju decu tokom COVID-19 pandemije, naročito u trudnoći i hranjenju njihovog novorođenčeta.

Kao roditelj i medicinski radnik, znam da su trudnoća i prvi dani sa vašim novorođenčetom predivni, ali je za mnoge porodice to u isto vreme i period strepnje. Prirodno, mnogi roditelji se osećaju prilično zbunjeno i zabrinuti su zbog trenutne pandemije COVID-19 i žele da daju sve od sebe kako bi sačuvali svoje porodice.

Lično sam želeo da savetujem svoju ćerku i da je ohrabrim u ovom periodu, a osećao sam da će i druge porodice imati iste brige. Najvažnija stvar koju možemo da uradimo kao zajednica, da zaštitimo naše porodice, je da ograničimo rizik širenja infekcije tako što ćemo biti svesni kako se ponašamo tokom svakodnevice, kao i načina interakcije sa drugima. To podrazumeva higijenu ruku i disajnih puteva, i nažalost, koliko se god to nama činilo teško, ograničenje kontakata sa drugima, kao i držanje socijalne distance i izbegavanje nepotrebnih putovanja. Pored toga, zajedno sa ekspertskim timom, pokušao sam da odgovorim na neka najčešća pitanja a koja svi moramo imati na umu kako bismo sačuvali nas i naše mališane tokom zabrinjavajućeg vremena, uz primenu najažurnijih preporuka SZO i Unicefa.

Imajte na umu da je ovo novi virus, koji ne razumemo u potpunosti, pa potražite ažurne savete i informacije, i uvek se obratite lokalnim zdravstvenim stručnjacima ukoliko se vi, ili član vaše porodice, ne osećate dobro.

Vama i Vašoj porodici želim zdravlje i sve najbolje u ovom izazovnom vremenu.

Mike Possner i Vaš Nestlé tim.

COVID-19 preporuke

 

Donosimo nekoliko saveta kako zaštititi zdravlje svoje obitelji

COVID-19 preporuke
Search icon

Još niste pronašli ono što tražite?

Isprobajte našu novu pametnu potragu. Uvijek imamo nešto za Vas.